Als ik in de zomer bij mijn ouders in Zweden ben, zijn de opties voor Goed Voedsel eindeloos. Dat begint al bij het ontbijt: naast de zelfgemaakte soorten muesli die er in de kast staan, hoef je alleen maar de tuin of het bos in te lopen voor een verse oogst zomerfruit. Is dat niet luxe?
Gelukkig kun je in Nederland ook niet al te ingewikkeld zo’n heerlijk fris ontbijtje maken. Dit Super Summer Breakfast behoort tot mijn favorieten – het water loopt me nu alweer in de mond. Ik gebruik volvette yoghurt, omdat die meer verzadigd dan spul waar alle vet uit is gehaald. Kun je niet goed tegen vet eten, gebruik dan Griekse 0%-vet-yoghurt of ‘gewone’ magere zuivel.
Suusie’s Super Summer Breakfast
Voor 1 portie
- volvette Turkse yoghurt (liefst biologisch)
- handje basismuesli (evt. speltmuesli)
- 1 eetlepel (15 ml) kokosrasp
- 1 eetlepel chia zaadjes
- 1 eetlepel rauwe cacao nibs
- handje gedroogde cranberries
- handje amandelen, doormidden gehakt
- een paar verse aardbeien, in plakjes
Heel eenvoudig: doe de yoghurt in een bakje, en gooi alle ingrediënten er overheen. Roer het door elkaar, en eet smakelijk.
In een simpelere versie laat je de aardbeien weg en neem je in plaats van cranberries een handje rozijnen. In kleinere hoeveelheden ook lekker tussendoor!