Over dit blog

Al die honderden kookboeken en duizenden online kookschriften zijn leuk, maar wie maakt die recepten ook echt? Welke zijn daadwerkelijk geslaagd? EAT schept orde in de chaos. Op dit blog vind je recepten die getest zijn & geslaagd bevonden.

Dat wil zeggen: lekker, maar ook niet te ingewikkeld en (meestal) gewoon op een doordeweekse dag klaar te maken, met makkelijk verkrijgbare ingrediënten.

20160418_135324 mexsoep 20160411_193512[1] pizza2  20150615_200056

Soms zijn het recepten die ik zelf heb uitgevogeld, maar meestal doe ik inspiratie op bij anderen: een vriendin, mijn moeder, een beroemde chef.

EAT is een spin-off van suushi.nl, mijn persoonlijke blog. Als je behalve eten ook andere dingen leuk vindt, neem gerust eens een kijkje.

***

Over Suus(hi) en eten
Mensen die mij kennen, weten dat ik graag in de keuken sta. Ik vind het leuk om te experimenteren met healthy foods als kokosolie, havermout en wortelsap, maar geniet minstens zoveel van kersenvlaai, chocolademousse en lasagne met veel kaas. A little bit of everything is het beste van twee werelden. Ik ben geen strikt veganist of zelfs maar vegetariër; wel ooit geweest (dat laatste), maar ik ontzeg mezelf liever niets. Als ik naar mijn lichaam luister, heb ik sowieso het liefst puur, vers eten dat met liefde bereid is. Daar hoort de bio-industrie niet bij.

Koken voor mezelf vind ik doorgaans verschrikkelijk. Daarom organiseer ik graag dinner parties of borrelavonden en kan ik met mijn beste vrienden eindeloos kletsen over welke marktkraam de lekkerste kaas heeft of hoe je de perfecte risotto maakt. Ik raak geïnspireerd door Judith, Lindsey en Annemerel. Verder ben ik fan van Janneke Vreugdehil, Karin Luiten en Sylvia Witteman. En ik leer – hopelijk – een beetje van beroemde chefs als Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi.

Maar mijn grootste bron van kennis is toch wel m’n mama; die nam me als klein meisje al mee naar de natuurvoedingswinkel.

vroegereatsuushi
Yep, ik ben dus dat roze propje onderaan de foto. Mijn haar is nu iets minder blond en ik draag bijna geen roze meer, maar verder ben ik geen steek veranderd hoor.

 

EatSuushi (of: e.at.suushi, ofwel e@suushi)

In mijn studententijd blogde ik op Suushi.nl. Tijdens die vijf jaar maakte ik met vrienden en geliefden talloze gerechten. Zo ontstond het idee voor EAT: een apart kookblog waar ik geslaagde recepten van mijzelf en van anderen verzamel. Zodat ik ze zelf niet vergeet en zodat jullie ze ook makkelijk kunnen terugvinden. Vooral de brownies van mijn Amerikaanse stiefvader blijken namelijk steeds opnieuw een doorslaand succes (wat wil je ook, met zulke hoeveelheden suiker en boter…).

Omdat ik en mijn liefste ook graag uit eten gaan en daar sinds ik student-af ben meer budget voor is, schrijf ik sinds kort ook reviews van mijn favoriete eet- en drinkgelegenheden. Verder ben ik van plan om mijn favoriete kookboeken met jullie te delen. Kortom: stay tuned.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *