Boerenkoolstampot (v)

Eentje in de categorie ‘klassiekers’. Omdat het met een vol hoofd (want net een kind gekregen ;-)) best fijn is om bij het boodschappen doen & koken gewoon een receptje te kunnen volgen.

Voor 4 personen (B en ik kunnen hier 2x van eten)

Je hebt nodig:

  • 550-600 gram boerenkool (ik heb hele boerenkool van Hofweb, voorgesneden kan ook)
  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 50-100 ml plantaardige melk
  • 40 gram boter
  • 2 theelepels mosterd
  • peper en zout
  • snufje nootmuskaat
  • 1 bakje vegan spekjes (die van Vivera vind ik lekker)
  • vegetarische braad- of rookworsten, schnitzels of iets anders naar keuze

Zo doe je dat:

  1. Was de boerenkool, snijd de bladeren van de bladnerven af en hak ze enigszins fijn (de nerven gebruik je niet). Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
  2. Doe eerst de aardappels en vervolgens de boerenkool in een grote pan met een laag water (3-4 cm water in de pan om te voorkomen dat het droogkookt). Breng aan de kook en kook 20 minuten.
  3. Bak intussen de vega-spekjes volgens de gebruiksaanwijzing. Bak ook de vegetarische worsten/schnitzels.
  4. Verwarm de melk in de magnetron (of in een pannetje).
  5. Giet de aardappels en boerenkool af en stamp fijn. Voeg de melk, boter en mosterd toe. Meng de spekjes erdoor en breng op smaak met peper en nootmuskaat en evt. wat zout. Let op: de spekjes zijn al best zout dus je hebt mogelijk geen/weinig extra zout nodig.

Serveer de boerenkoolstampot met de worst/schnitzels. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *