De eerste vlinders van de lente-pasta (budget)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ooit vond ik het maar lastig als ik geen geen dure, delicate dingen kon kopen (oh, wat was ik verwend!). Nu vind ik het hartstikke leuk om te proberen zo goedkoop en lekker mogelijk te eten. Als het dan ook nog een beetje voedzaam is, ben ik helemaal blij.

Dit recept – gebaseerd op een gerecht uit het boek Liefde, lust en pasta van Giulia Melucci – is prima budget-voedsel. Toegegeven, als je gaat koken met wijn kan er natuurlijk weinig meer misgaan (nou ja, behalve misschien wanneer je meer wijn drinkt tijdens het koken dan je in het eten doet), maar dat neemt niet weg dat dit een fijne doordeweekse maaltijd is. Weinig moeite, weinig tijd, erg lekker en ook nog eens betaalbaar. Nice!

Overigens kun je natuurlijk ook gewoon de pastasoort gebruiken die toevallig nog in je kast stond – al moet ik zeggen dat ik toch wel erg blij werd van die vrolijke vlinders op mijn bord. Lente!

Vlindertjes met tonijn, courgette en kappertjes
Voor 2 personen

  • 120 gram farfalle (of andere pasta)
  • 1 blikje tonijn in olijfolie (nee, niet in water, yuck)
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 eetlepel kappertjes
  • flinke scheut droge witte wijn (of 3 eetlepels, als je een pietje-precies bent)
  • 1 theelepel gedroogde peterselie (of als je meer geld hebt: verse platte peterselie)
  • beetje chilipoeder
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • olijfolie

1. Zet water op voor de pasta. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Zet een (braad)pan op het vuur en fruit hierin de ui zachtjes in voldoende olijfolie (wees niet te zuinig, olijfolie is lekker). Strooi er wat chilipoeder overheen, en ga dan niet boven de pan hangen (uche, uche). Gooi intussen de pasta in de pan en kook ‘m volgens de verpakking (meestal zo’n 10-12 minuten).

2. Als de ui glazig is, zet je het vuur weer wat hoger en bak de courgette. Let op, niet te lang, tenzij je graag prut eet. ;-) Laat nu het blikje tonijn zo veel mogelijk uitlekken en gooi dan de inhoud door de courgette. Schenk de wijn erbij en laat het geheel zachtjes verwarmen.

3. Doe de peterselie erbij, proef het gerecht en breng op smaak met zout. Gooi ten slotte de kappertjes erdoor. Als de pasta klaar is, giet je ‘m af en gooi hem dan ook bij de rest. Even goed door elkaar roeren (maar pas op, vlinders zijn kwetsbaar), en…aan tafel! Simpel toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>