En nóg eentje geïnspireerd op Green Chef. Je zou kunnen zeggen dat er een stapeltje recepten op me lag te wachten, en ik nu ineens tijd heb met een slapende baby in de draagzak tegen me aan. ;-)
Je hebt nodig (voor 4 personen):
- 4 knoflooktenen
- 2 uien
- 4 wortels (klein/middelgroot)
- 180 gram parelcouscous
- 400 gram spinazie
- 20 gram verse bladpeterselie
- 4 witte afbakbroodjes (of 2 afbakstokbroden)
- 2 blikken tomatenblokjes
- 4 eetlepels plantaardige roomboter
- 1 groentebouillonblokje
- olijfolie, peper en zout
Italiaans kruidenmengsel:
- 1/2 theelepel uipoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel oregano
- 1/2 theelepel basilicum
- 1/2 theelepel tijm
- 1/2 theelepel rozemarijn
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1/8 theelepel nootmuskaat
- 1 laurierblaadje
Zo doe je dat:
- Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak groentebouillon van het blokje met 600 ml kokend water.
- Snijd de ui en knoflook fijn. Halveer de wortels en snijd ze in halve maantjes van 1/2 cm dik. Hak de bladpeterselie grof.
- Verhit olijfolie in een soeppan. Bak de ui en wortel 3-4 minuutjes, breng op smaak met zwarte peper. Voeg dan 3 gehakte knoflooktenen toe (dus driekwart van het geheel), samen met het Italiaans kruidenmengsel. Bak 30 seconden mee en voeg dan de tomatenblokjes en bouillon toe.
- Breng het geheel aan de kook, voeg de parelcouscous toe en kook afgedekt 10-13 minuten op laag vuur. Voeg dan de spinazie toe en kook nog 2 minuten zonder deksel op de pan.
- Intussen maak je kruidenboter: meng de roomboter, de helft van de bladpeterselie en de overige knoflook in een kommetje. Voeg eventueel wat peper en zout toe. Snijd de afbakbroodjes in dikke plakken, besmeer met de kruidenboter en leg de toastjes op een bakplaat. Bak 6-8 minuten in de oven.
Verdeel de groentenstoof over diepe borden, garneer met de rest van de bladpeterselie en serveer de kruidentoastjes erbij. Voeg nog wat zwarte peper toe naar smaak.
Eet smakelijk!