Kikkererwtenstoof met zoete aardappel en broccolini (v)

Dit is een receptje van Green Chef dat ons erg goed beviel, ik heb het kruidenmengsel (dat je bij de box kant-en-klaar krijgt) naar eigen inzicht gemaakt, op basis van de ingrediëntenlijst op het zakje.

Je hebt nodig (voor 4 personen):

  • 600 gram zoete aardappel
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 4 knoflooktenen
  • 4 tomaten
  • 400 gram broccolini
  • 20 gram verse koriander
  • 400 gram passata
  • 2 blikken (van 400 gram) kikkererwten
  • 80 gram gezouten cashewnoten
  • 40 gram pompoenpitten
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3/4 theelepel venkelzaad
  • 1 groentebouillonblokje

Kruidenmengsel (tip: maak hiervan een grote portie en doe dat in een bakje, zo heb je de volgende keren minder werk):

  • 3/4 theelepel kurkuma
  • 3/4 theelepel gemalen komijn
  • 3/4 theelepel gember
  • 1/2 theelepel laos
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel ui-poeder
  • 1/2 theelepel citroengras
  • 1/4 theelepel fenegriek
  • 1/4 theelepel piment
  • 1/4 theelepel venkelzaad
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel lavas
  • 1/4 theelepel foelie
  • 1/8 theelepel chilipoeder
  • 1/8 theelepel nootmuskaat
  • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel

Zo doe je dat:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zoete aardappel in blokjes van 1-2 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Doe de zoete aardappel en rode peper in een kom en meng met 1 theelepel komijn, 3/4 theelepel gemalen venkelzaad, 1 eetlepel olijfolie en zwarte peper naar smaak.
  2. Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 minuten in de oven (schep halverwege om).
  3. Snipper intussen de ui, hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes. Hak de cashewnoten grof, pluk de blaadjes van de koriander en hak ook grof. Spoel de kikkererwten af in een vergiet.
  4. Leg de broccolini naast de zoete aardappel op de bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Rooster ze nog 15-18 minuten mee in de oven.
  5. Rooster de laatste 5 minuten ook de cashewnoten en pompoenpitten mee op de bakplaat.
  6. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui toe, bak 2-3 minuten en voeg dan de knoflook, het kruidenmengsel en de rest van de rode peper toe. Bak nog 1 minuutje mee.
  7. Voeg nu de kikkererwten, passata, tomaat, het bouillonblokje en 200 ml water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat de stoof 8 minuutjes pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met peper en evt. zout.

Maak de borden op: schep de kikkererwtenstoof erop, leg de zoete aardappel en broccolini erop en garneer met cashewnoten, pompoenpitten en verse koriander.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *