In mijn keukenrepertoire komen zo langzaamaan steeds meer recepten van B. En die vinden dan op een gegeven moment ook hun weg naar EAT, zeker als ze in mijn favoriete kookcategorie vallen: lekker, makkelijk te maken comfort food.
Deze Libanese wraps horen daar zeker bij! Mijn vriendinnetje E, die buiten de Randstad woont, nam laatst zelfs speciaal een pakje wraps mee naar huis zodat ze het gerecht thuis kan uitproberen. Dan moet ik het recept natuurlijk wél online plaatsen. ;-)
Dus lieve E, hierbij – veel kookplezier en eet smakelijk!
Je hebt nodig (voor 2-3 personen):
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 100 gram groene aspergetips
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bakje spicy falafel (hebben ze niet bij alle supermarkten; gewone kan ook, spicy is wel lekkerder)
- 1 pak Libanese wraps (liefst van de mediterrane supermarkt, en anders AH)
- 200 gram baba ganoush
- 100 gram witte kaas
- 1 verse biet, geraspt in de keukenmachine of met een rasp (of: 100 gram biet julienne kant-en-klaar, is wel droger…)
En ook nog:
- grillpan of contactgrill
Zo doe je dat:
1. Snijd de ui in partjes en de paprika in repen. Besprenkel de ui, paprika en aspergetips met olijfolie. Verhit de grillpan en grill de groenten in 3 tot 5 minuten gaar. Bestrooi ze met peper en zout.
2. Verhit intussen een koekenpan op middelhoog vuur, voeg een eetlepel olijfolie toe en bak de falafel in ca. 5 minuten.
3. Snijd de witte kaas in blokjes en doe ze in een bakje. Als je zelf biet juliënne maakt; doe dit ook.
4. Besprenkel de Libanese wraps met wat water en grill ze één voor één, ongeveer 20-30 seconden tot ze zacht en warm zijn. (Dit kan ook in de oven, maar dan wordt het brood wat taaier. Tip als je wraps van AH hebt: besprenkel ze eerst met wat water, dan zijn ze minder droog.)
4. Dek de tafel. Zet bakjes falafel, feta, biet juliënne, gegrilde groenten en baba ganoush neer. Laat ieder z’n eigen wrap beleggen: besmeer met baba ganoush, verdeel de andere ingrediënten erover en vouw de wrap dicht.
Eet smakelijk!