Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten (vegan)

Ja jongens, eigenlijk móet je dit gerecht gewoon eten samen met de couscoussalade die ik eerder vandaag postte. Samen vormen de twee een rijke, smaakvolle maaltijd – en absoluut iets dat je je gasten kunt voorschotelen.

De credits voor deze sublieme combinatie gaan trouwens naar mijn collega Marrielle, sowieso een keukenprinses eerste klas. Ik ging laatst bij haar eten en toen maakte ze deze gerechten. Toen ik haar achteraf om de recepten vroeg, was ik hoogst verbaasd toen beide ‘gewoon’ uit AllerHande bleken te komen.

Hoewel.. misschien is het eerder gek dat ik daar verbaasd om was. Stiekem komt namelijk best een groot percentage van de recepten op EAT van Appie – blijkbaar doen de koks-achter-de-schermen daar toch iets goed.

Marokkaanse groentestoof met kikkererwten

Je hebt nodig (voor 4 personen, mits je er couscous of Turks brood bij eet):

  • 1/2 flespompoen (ongeveer 400 gram geschild)
  • 2 rode uien
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 3 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • bosje verse munt

Zo doe je dat:

1. Maak eerst alle groenten klaar: schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd de pompoen in blokjes. Snijd de uien in ringen, de aubergine en courgette in blokjes en de tomaat in partjes.

2. Verhit de olie in een braadpan. Doe alle groenten met de specerijen in de pan en schep ze een paar minuutjes om. Je pan is waarschijnlijk heel vol nu – maak je geen zorgen, de groenten gaan nog enorm slinken! Voeg het zout toe.

3. Doe het deksel op de pan en stoof de groenten langzaam gaar op laag vuur – in elk geval 20 minuten, maar als je tijd hebt kun je dit gerecht ook al eerder op de dag maken en het op de laagste stand gaar stoven. Schep af en toe om.

4. Spoel de kikkererwten af in een zeef en doe ze bij de groenten. Stoof nog 10 minuten zachtjes mee.

5. Breng het gerecht eventueel verder op smaak met peper en zout. Hak de munt grof en roer door de stoofpot.

Eet lekker op samen met deze couscoussalade. Echt, doe het!

Bron: AllerHande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *