Met quinoa-salade gevulde paprika’s

IMAG5665

Een klassieker, zou ik willen zeggen – want ja, gevulde paprika’s… – maar dan net een beetje anders. Ik gebruikte quinoa in plaats van couscous, want daar zitten veel meer vitaminen en andere goede stofjes in. Bovendien is quinoa glutenvrij; het is namelijk geen graan maar familie van spinazie (!). En het heeft natuurlijk een lekkere bite.

Oh, en maak er vooral ook de frisse knoflookdip bij, want die maakt het gerecht af.

Dit gerecht is vegetarisch en glutenvrij.

Met quinoa-salade gevulde paprika’s
Voor 3 grote eters

  • 275 gram quinoa
  • 3 rode paprika’s
  • 200 gram feta (lees: Euroshopper witte kaas voor budget-versie)
  • 8 zoetzure augurken
  • 1 klein potje doperwtjes
  • rozijnen (ca. 75 gram)
  • handje zonnebloempitten
  • takjes verse munt
  • citroensap
  • olijfolie
  • zout en (zwarte) peper

1. Verwarm de oven voor. Was de paprika’s, snijd ze in de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Leg de paprika’s onder de grill (of gewoon in de oven), en maak intussen de rest van het gerecht. Als jouw oven sneller is dan die van mij, dan kun je eerst stap 2. doen zodat de paprika’s niet verbranden.

2. Doe de quinoa in een middelgrote pan (hier komen straks de andere ingrediënten ook bij) en breng het aan de kook. Kook volgens de gebruiksaanwijzing (ongeveer 10 minuutjes) en laat daarna nog even staan.

3. Snijd nu de augurken in kleine blokjes en ook de feta in stukjes. Wel de rozijnen in warm water en rooster eventueel de zonnebloempitjes. Laat de erwtjes uitlekken. Snijd wat verse munt fijn (naar smaak, pas op dat het niet gaat overheersen).

4. Als de quinoa goed gaar is, doe je de feta, augurk, erwtjes, rozijnen, zonnebloempitjes en munt erbij. Roer goed door elkaar. Breng het gerecht op smaak met wat citroensap, olijfolie, zout en peper.

Knoflookdip

  • 50 gram (biologische) kwark of yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • verse of gedroogde peterselie
  • citroensap
  • olijfolie

Doe de kwark in een bakje en pers de knoflook erboven uit. Voeg naar smaak citroensap en olijfolie toe (een beetje van beiden is genoeg), en garneer met peterselie.

1 gedachte over “Met quinoa-salade gevulde paprika’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *