Pasta alla norma

Pasta alla norma

Vanavond eten we pasta alla norma. Een klassieker uit de Italiaanse keuken, al kwam ik daar pas achter máánden nadat ik het voor het eerst had gemaakt van een AH-receptenkaartje. Dit gerecht is zoals Italiaans eten hoort te zijn: neem een paar pure ingrediënten van goede kwaliteit (tomaat, aubergine, ricotta), combineer ze met wat goede smaakmakers (olijfolie, verse basilicum) en vergezel het geheel van een lekkere pasta.

Pasta alla norma
Voor 2 personen + kliekjes

  • ruim 150 gram (spelt)pasta
  • een bakje ricotta
  • 2 blikken gepelde tomaten (budget-tip: AH Basic smaakt prima)
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke hand basilicum
  • olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper

1. Zet water op voor de pasta. Snipper de ui. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd de steeltjes fijn. Snijd de aubergine in vieren en dan in stukken van ongeveer 1 centimeter breed.

2. Zet een diepe (wok-)pan op het vuur en verhit daarin de olijfolie. Fruit de ui op middelhoog vuur; als deze glazig is, pers je de knoflook erboven uit en voeg je de basilicumsteeltjes toe. Roer wat door en doe vervolgens de tomaten erbij. Voeg wat zout toe naar smaak en laat dit een tijdje pruttelen zodat het lekker op smaak komt. Proef vooral; als het wat te zurig is, doe je er een klein theelepeltje suiker bij.

3. Verhit in een andere (koeken)pan ook wat olie en bak hierin de aubergine tot ‘ie bruin en zacht is (niet te vaak omscheppen zorgt voor een lekker bruin korstje, maar pas op dat het niet aanbrandt – hier spreekt een ervaringsdeskundige ;)). Zodra de aubergine in de pan is, kun je ook de pasta beetgaar koken.

4. Voeg de aubergine toe aan de tomatensaus. Verscheur een paar basilicumblaadjes en meng deze door de saus; breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper. Giet tot slot de pasta af en schep deze door de saus.

5. Serveer de pasta aan tafel met ricotta en basilicum.

Eet smakelijk!

1 gedachte over “Pasta alla norma”

  1. Pingback: Pasta alla Norma – Mosterdgeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *