Pasta met paprika-roomsaus & salade met avocado en kikkererwten (v)

Hmm, in deze romige vegan pastasaus zit stiekem best veel groente verstopt. Je kunt er daarnaast natuurlijk ook nog grotere stukjes groente doorheen doen, als je dat lekker vindt. Gebaseerd op dit recept.

Dit heb je nodig (voor 4 best grote eters):

Voor de pasta:

  • 500 gram farfalle of vergelijkbare pasta
  • 3 rode puntpaprika’s
  • 350 ml gezeefde tomaten (de biologische van Heinz is precies deze hoeveelheid)
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bospeen of 1/2 winterpeen
  • 1 Spaanse peper (optioneel)
  • 0,5 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 0,5 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 10-12 zongedroogde tomaten
  • handje gehakte peterselie en basilicum

Salade:

  • 1 grote zak veldsla
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 theelepels garam masala
  • 2 avocado’s
  • 4-5 tomaten
  • handje zonnebloem- en pompoenpitten
  • sap van 0,5 citroen
  • 1-1,5 eetlepel olijfolie

Zo doe je dat:

  1. Begin met de pastasaus. Maak de puntpaprika’s, bleekselderij, ui, knoflook, wortel (winterwortel schillen) en evt. Spaanse peper schoon en snijd ze in grove blokken.

  2. Doe de groenten in de keukenmachine, samen met de passata en cashewnoten. Maal het geheel fijn tot een gladde saus. Tip: heb je geen grote/sterke keukenmachine? Bak de groenten dan 10-15 minuten in een hapjespan en pureer daarna met de staafmixer.

  3. Verhit een sauspan op matig vuur en giet de rode saus erin. Breng aan de kook en voeg de 0,5 theelepel oregano, 0,5 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel zout en 0,5 theelepel zwarte peper toe. Zet het vuur laag en laat de saus een kwartiertje zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.

  4. Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, in een pan met ruim water en een eetlepel zout.

  5. Terwijl pasta & saus koken, maak je de salade. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kikkererwten met 2 theelepels garam masala een paar minuutjes.

  6. Snijd de tomaten en avocado’s in stukjes, en doe ze samen met de veldsla in een grote kom. Snijd ook alvast de zongedroogde tomaten in stukjes en hak basilicum en peterselie fijn (deze heb je voor de pasta nodig). Verdeel de kikkererwten over de salade, samen met een handje zonnebloempitten en pompoenpitten.

  7. Maak de dressing: meng 1 eetlepel citroensap en 1,5 eetlepel olijfolie in een schaaltje. Breng op smaak met zout en peper. Giet pas op het laatste moment de dressing over de salade.

  8. Pasta gaar? Giet ‘m af. Check of de saus intussen niet té dik is geworden, voeg eventueel een scheutje water toe. Verdeel dan de saus over de pasta en maak ‘m af met de zongedroogde tomaten, basilicum en peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *