Pasta met zalm, dille en mascarpone

IMAG3225

Deze pasta maak je bij voorkeur op koude winteravonden en eet je lekker in de buurt van de warme kachel, terwijl je droomt over zomerse tijden. Al is ‘ie de rest van het jaar ook enorm lekker, hoor.

Pasta met zalm, dille en mascarpone
Voor 2 personen

  • 150-200 gram schelpjespasta
  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden (of zalmsnippers, maar die zijn vaak duurder ;))
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 biologische citroen
  • verse of gedroogde dille naar smaak
  • komkommer

1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

2. Doe de mascarpone in een steelpannetje en warm deze langzaam op; pas op dat het niet aanbrandt. Het beste is om de room op een klein pitje op lage stand zachtjes te verwarmen. Laat de tomatenblokjes uitlekken in een zeef (houd eventueel de tomatensaus apart voor een ander gerecht, je hebt deze niet meer nodig).  Rasp de helft van de citroen.

3. Zet je kookmaatje aan het werk met de komkommer (in plakjes snijden, klaar). Voeg de tomatenblokjes toe aan de mascarpone, haal deze van het vuur en roer goed door, zodat een zalmkleurige saus ontstaat. Doe de citroenrasp erbij en voeg ook de dille toe.

4. Giet de roomsaus over de pasta en roer goed door elkaar. Voeg de zalmsnippers toe; verwarm het gerecht nu niet meer, want dan wordt de zalm taai.

5. Schep de pasta op borden, bestrooi met versgemalen zwarte peper en breng eventueel aan tafel verder op smaak met wat zout.

Serveer plakjes komkommer erbij. Eet smakelijk!

IMAG3581

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>