Heerlijk verwarmend comfort food voor gure dagen! Ook prima als doordeweeks gerecht, want je hebt meteen een pan waar je (met z’n tweetjes) twee keer ruim van kan eten.
Je hebt nodig (voor 4-5 personen):
- 800 gram pompoen (= ongeveer 1 mediumgrote hokkaido-pompoen)
- 2 grote of 4 kleine uien
- 4 tenen knoflook
- stukje gember ongeveer ter grootte van je duim
- 2 eetlepels kerrie
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 groentebouillonblokje
- 200 gram gedroogde rode linzen
- 400ml kokosmelk
- 200 gram spinazieblokjes (diepvries)
- (zonnebloem)olie, zout en peper
- 4 stuks naanbrood voor erbij
Zo doe je dat:
- Verwarm de oven voor de naan, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn, schil de gember en hak deze ook fijn. Schil de pompoen en snijd ‘m in blokjes van ca. 1 centimeter.
- Verhit een flinke scheut olie in een grote pan (ik gebruik mijn gietijzeren braadpan) en fruit de ui, knoflook en gember een paar minuutjes. Voeg dan de pompoen toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de kerrie (2 eetlepels) en gemalen komijn (2 theelepels) toe. Bak al omscheppend nog een paar minuutjes.
- Voeg nu 600 ml water, de linzen, kokosmelk en het bouillonblokje toe. Roer goed door en laat dit geheel dan 15-20 minuten pruttelen op matig vuur, met het deksel schuin op de pan.
- Bak intussen de naan in de oven.
- Voeg tot slot ook de (bevroren) spinazieblokjes toe, roer goed door tot ze gesmolten zijn, breng het geheel opnieuw aan de kook en verwarm nog een paar minuten door. Voeg naar smaak zwarte peper toe en eventueel wat zout.
Serveer de pompoencurry met naan. Eet smakelijk!