Als ik echt zin heb in een flinke bak groenten, maak ik ratatouille. Bijvoorbeeld deze week – nu ik iets over de helft van m’n zwangerschap ben en éindelijk vrij ben van misselijkheid. Lees: eindelijk zo’n beetje alles weer normaal kan eten. Kom maar op met die vitamines!
Makkelijk en binnen 30 minuten op tafel. Naar dit recept.
Dit heb je nodig (voor 2-3 personen):
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel peterselie
- 0,5 theelepel zout
- zwarte peper naar smaak
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 1 blik (a 400 gram) tomatenblokjes
- olijfolie
- voor erbij: stokbrood/Turks brood, (parel)couscous of pasta – naar keuze
Zo doe je dat:
- Snijd eerst alle groenten: snipper de ui en hak de knoflook fijn, snijd de courgette, aubergine en paprika in blokjes.
- Verhit olijfolie in een braad- of hapjespan (ik gebruik mijn gietijzeren pan). Fruit de ui en knoflook een paar minuutjes. Voeg dan de oregano, tijm en peterselie en zout toe en bak een minuutje mee.
- Doe de courgette, aubergine en paprika erbij. Bak al omscheppend 5 minuten.
- Voeg nu de rodewijnazijn en tomatenblokjes toe, roer goed door en laat nog 10 minuten pruttelen op middelmatig vuur.
- Bereid intussen ook de pasta/couscous/het brood volgens de gebruiksaanwijzing.
- Breng het gerecht op smaak met zwarte peper en eventueel wat extra zout.
Eet smakelijk!