Ratatouille (v)

Als ik echt zin heb in een flinke bak groenten, maak ik ratatouille. Bijvoorbeeld deze week – nu ik iets over de helft van m’n zwangerschap ben en éindelijk vrij ben van misselijkheid. Lees: eindelijk zo’n beetje alles weer normaal kan eten. Kom maar op met die vitamines!

Makkelijk en binnen 30 minuten op tafel. Naar dit recept.

Dit heb je nodig (voor 2-3 personen):

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel peterselie
  • 0,5 theelepel zout
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 blik (a 400 gram) tomatenblokjes
  • olijfolie
  • voor erbij: stokbrood/Turks brood, (parel)couscous of pasta – naar keuze

Zo doe je dat:

  1. Snijd eerst alle groenten: snipper de ui en hak de knoflook fijn, snijd de courgette, aubergine en paprika in blokjes.
  2. Verhit olijfolie in een braad- of hapjespan (ik gebruik mijn gietijzeren pan). Fruit de ui en knoflook een paar minuutjes. Voeg dan de oregano, tijm en peterselie en zout toe en bak een minuutje mee.
  3. Doe de courgette, aubergine en paprika erbij. Bak al omscheppend 5 minuten.
  4. Voeg nu de rodewijnazijn en tomatenblokjes toe, roer goed door en laat nog 10 minuten pruttelen op middelmatig vuur.
  5. Bereid intussen ook de pasta/couscous/het brood volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Breng het gerecht op smaak met zwarte peper en eventueel wat extra zout.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *