Snelle pizza met courgette en veldslapesto

De laatste tijd gaan B en ik nogal vaak pizza eten bij O’Panuozzo. Dat is namelijk de beste pizzeria van Utrecht, als je het mij vraagt. Volgens de gastheer halen ze al hun ingrediënten uit Italië. Dat levert geweldige pizzacombinaties op – gedrochten als de pizza Hawaii zul je hier niet vinden, en ook klassiekers als de quattro stagioni vind je niet op deze kaart. Wat wel? Mozzarella speciale (met warme gesmolten buffelmozzarella, pecoino én koude buffelmozzaralla als topping), allerlei pizza’s met goeie Italiaanse worstjes, een vierkazenpizza met o.a. taleggio en provolone én een vegetariana om je vingers bij af te likken.

Ook prettig: de dessertkaart bestaat uit één optie – tiramisu – en ze schenken lekkere wijn voor 3,75 euro per glas. Waar vind je dat nog in Utrecht?! Nou, bij O’Panuozzo dus.

Goed, gisteren aten we ook pizza, maar nu eens niet bij O’Panuozzo. Op de cover van de laatste AllerHande stond namelijk een foto van deze pizza en daar werd ik meteen superenthousiast van. Terecht, zo bleek.

Je hebt nodig (voor 2-3 personen; AllerHande zegt 4 maar dat klopt niet als je twee grote eters hebt…)

  • 2 pizzabodems tomaat (koelvak supermarkt)
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram gezouten macadamianoten
  • 150 gram veldsla
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 courgette
  • 125 gram mozzarella
  • 50 gram kalamata-olijven
  • 50 gram flinterdunne rauwe ham (optioneel; wat feta zou een goed vegetarisch alternatief zijn)
  • keukenmachine om pesto te maken

Zo doe je dat:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de Parmezaan in blokjes en doe ze met de helft van de veldsla, de macadamianoten, olijfolie en wat zout en peper in de keukenmachine. Maal tot een fijne pesto.

2. Snijd de courgette en de mozzarella in plakjes van ca 3 mm. Verdeel de veldslapesto over de twee pizzabodems en beleg ze met plakjes courgette en mozzarella. Snijd de pizza’s doormidden, zodat ze als vier helften op een bakplaat passen (met de platte kant naar buiten gericht; check dit filmpje). Bak de pizza’s in ongeveer 10 minuten gaar.

3. Haal de pizza’s uit de oven en beleg ze met de rest van de veldsla, de olijven en ham of feta. Maal er nog wat zwarte peper overheen.

Lekker met wat cherrytomaatjes erbij. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *