Kruidige spinazie-wok met tomaatjes en hüttenkäse

Ja hoi eh Suus, kook jij ooit nog wel? Nou, niet zo vaak eerlijk gezegd – maar wel vaker dan ik erover blog, hoor. Zo deed ik in juli een challenge met mezelf waarbij ik 30 dagen lang thuis at aan m’n eigen keukentafel. Op Instagram terug te vinden onder de hashtag #denieuwekeukentafel.

Inmiddels is die ‘nieuwe’ tafel al niet meer de mijne. Na een week of acht bivakkeren in de Tweede Daalsebuurt woon ik namelijk sinds half augustus in de prachtige Vogelenbuurt, aan de noordkant van de singel. Voor mijn Nijmeegse lezers: de wijk waar ik woon doet een beetje denken aan Bottendaal.

Hier aan de nieuwste keukentafel heb ik nog beschamend weinig gegeten – en in de meeste gevallen at ik een maaltijdsalade van de appie. Hoog tijd dus om daar wat aan te doen. Want als ik tijdens die dertig dagen één ding heb geleerd, dan is het dat je ook voor jezelf heel lekker kunt koken zonder dat dat veel tijd hoeft te kosten.

Dat verder ervaren én uitdragen lijkt me een mooie missie voor deze herfst.

Kruidige spinazie-wok met tomaatjes, rijst en hüttenkäse

Nodig (voor 1 persoon):

  • 50 gram rijst
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel ras el hanout (kruidenmengsel met oa komijn en kurkuma)
  • Paar handen verse spinazie (ca 150g)
  • 1-2 eetlepels huttenkase

Zo doe je dat:

1. Kook de rijst in een pannetje. Fruit intussen de rode ui en knoflook kort in olijfolie.

2. Doe de in stukjes gesneden tomaten erbij en roerbak 5 minuutjes mee.

3. Voeg de ras el hanout toe met wat zout en zwarte peper.

4. Doe de spinazie hand voor hand erbij in de pan en schep het om, zodat de groente slinkt. Schep alles goed door elkaar. Laat de spinazie niet te lang bakken.

Schep de groenten over de rijst en serveer met hüttenkäse. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *