Pizza melanzane (aubergine, mozzarella, basilicum)

pizza2

Geloof mij jongens: DIT IS LEKKER. Denk PIZZA en denk dan MELANZANE ALLA PARMIGIANA (een van mijn favoriete ovenschotels), bouw er een liefdesbaby van en je hebt werkelijk een fantastische maaltijd. Zomer of winter, dat maakt wat mij betreft niet uit. Het is altijd tijd voor pizza.

Ik ben altijd heel erg van het zelf maken van saus, deeg et cetera. Maar eerlijk is eerlijk, op een doordeweekse dag is half-kant-en-klaar-spul van de Appie ook best makkelijk – en nog steeds super lekker.

Pizza melanzane
Voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 1 bol mozzarella (ik zweer doorgaans bij biologische buffelmozzarella, maar in dit geval werkt cheap ass spul net zo goed – al is biologisch natuurlijk nog steeds een stuk diervriendelijker en daarom toch aan te raden)
  • olijfolie
  • zout & zwarte peper uit de molen
  • 1 pak kant-en-klaar pizzadeeg + potje saus van de Appie (in de koeling)
    ..al kun je natuurlijk ook zelf je deeg + tomatensaus maken als je meer tijd hebt
  • flinke hand versgeraspte parmezaanse kaas (parmigiano reggiano / grana padano)
  • verse basilicum

Verder nodig:

  • Oven + vierkante bakplaat
  • Bakpapier
  • Grillpan

pizza3

1. Snijd de aubergine in de lengte in zo dun mogelijke plakken (dunner = beter in dit geval ;)). Je kunt hier het beste een groot koksmes voor gebruiken. Smeer de plakken aubergine in met olijfolie en bestrooi ze met zout en evt. een beetje peper.

2. Verhit de grillpan. Grill de plakken aubergine op middelhoog vuur tot ze lekker zacht zijn. Laat ze in elk geval niet te hard gaan, dan zijn ze nog rauw terwijl de grillstrepen al te donker worden.

3. Verwarm intussen de oven voor op 225 graden. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat die de plaat helemaal bedekt en verdeel hierover het pizzadeeg. Ook hier geldt; zo dun mogelijk = lekkerder. Besmeer dan het deeg met de tomatensaus, waarbij je zo weinig mogelijk ‘witte rand’ overlaat (dat wordt namelijk best droog van het bakken).

4. Verdeel de plakken aubergine over de pizza. Laat de mozzarella uitlekken en scheur hem in stukjes over de pizza heen. Zet de pizza in de oven, afhankelijk van je oven tussen de 10 en 15 minuten. Beetje in de gaten houden. ;)

5. Zodra je de pizza uit de oven haalt, verdeel je er de versgeraspte parmezaan overheen. Zo smelt deze wel lekker, zonder dat het een harde korst over je pizza wordt. Verdeel er tot slot wat blaadjes basilicum over.

Eet smakelijk!

pizza1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>