Even bijkomen-salade voor levensgenieters

IMAG2406

Ik kwam terug van een weekend op Texel met familie. Het was augustus, al een paar dagen bloedheet en ik had er een lange reis opzitten. In plaats van een diepvriespizza de oven in te schuiven (daar was het veel te warm voor, en bovendien had ik borden vol heerlijk voedsel gehad in de afgelopen dagen) maakte ik deze eenvoudige salade. Lekker fris!

Je kunt ‘m als lunch maken, maar natuurlijk ook bij je avondmaal.

Even bijkomen-salade voor levensgenieters
Voor 1 persoon

  • Flinke hand verse spinazie
  • Flinke hand veldsla (of andere sla die je nog hebt liggen)
  • 1 grote, goed rijpe tomaat
  • Zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 rode paprika
  • Stukje harde oude geitenkaas (naar smaak)
  • Flinke hand zonnebloempitten
  • Idem pijnboompitjes

Dressing:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel donkere balsamico-azijn
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1/2 eetlepel ahornsiroop

1. Zet een pan op laag vuur en rooster zachtjes de pijnboom- en zonnebloempitjes. Maak intussen de rest klaar:

2. Doe de spinazie met de veldsla in een bak (ik gebruik een diepe kom, op een gewoon bord past niet). Snijd de tomaat en paprika in blokjes, en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. De geitenkaas gaat ook in blokjes; ik gebruikte ongeveer 1,5 centimeter van een stuk kaas en sneed dat in kleine stukjes. Dat het een beetje verkruimelt, is niet erg maar juist lekker!

3. Maak nu de dressing: doe alle ingrediënten in een glas/bakje en roer goed door elkaar (dat gaat het beste met een vork, of gebruik een luchtdicht bakje zodat je kunt schudden). Doe er een beetje zout en versgemalen zwarte peper bij. Giet de dressing over de spinazie en veldsla, en gooi dan de gesneden groenten en kaas erover.

4. Verdeel tot slot de zonnebloem- en pijnboompitten over de salade. Vork en lepel erbij, Beetje roeren (maar niet te veel want dan verdwijnen alle kleine stukjes naar de bodem). en klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *