Snelle lunchwraps

Sinds oktober werk ik als software ontwikkelaar. Dat betekent dat ik ook thuis kan werken: zodra ik mijn laptop en internet tot mijn beschikking heb, kan ik aan de slag. Ik doe dat hooguit één keer per week, aangezien ik contact met mijn collega’s ook erg prettig vind. Als ik dan thuis werk, eet ik graag iets anders dan de gebruikelijke boterhammen-met-pindakaas-en-komkommer (al zijn die erg lekker, sinds mijn vriend ons brood zelf bakt!). Vandaag ging ik voor snelle lunchwraps. Super snel klaar en een heerlijk!

Je hebt nodig (voor 1 persoon):

  • 2 grote tortilla’s
  • hummus
  • 4 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
  • een halve courgette, in dunne plakjes
  • twee handen veldsla of spinazie

Zo doe je dat:

Smeer een dikke laag hummus op het midden van een tortilla. Verdeel de helft van de courgetteplakjes over de hummus. Strooi reepjes van twee zongedroogde tomaatjes erover en een flinke hand sla / spinazie. Maak een tweede wrap met de rest van de ingrediënten. Eet smakelijk!

Ik at dit lunchgerecht vandaag met hummus met curry-smaak en dat was heerlijk, maar je kunt natuurlijk ook andere smaken nemen of zelf hummus maken. Of vervang de hummus eens door kikkererwten die je hebt aangebakken in een pan, of door falafel. Ook met baba ganoush in plaats van hummus zal het werken, evt met gegrilde paprika uit een pot. Je zou ook nog geroosterde pijnboompitten toe kunnen voegen, of wat gehakte noten. Je hoort het al: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *