Voor bij de Lunch: winterpostelein met ahorn-dressing

Bron: deliciousmagazine.nl
Bron: deliciousmagazine.nl

Als het buiten guur is en ik dus meer honger heb, vind ik het toch lekker als er wat rauwkost bij mijn maaltijd zit. Helaas zijn tomaten in de winter niet te eten, en veel andere niet-seizoensgroente is behalve milieuonvriendelijk ook nog eens erg duur. Rauwe postelein is dan ook mijn favoriete wintergroente. De smaak is fris, knapperig en verder vrij neutraal. Dat maakt het een uitstekende aanvulling op een stevige lunch. De zoetige dressing met ahornsiroop en mosterd geeft het meer smaak.

Je kunt postelein kopen bij de natuurvoedingswinkel. Als je een moestuin hebt, kun je het natuurlijk ook zelf zaaien.

Winterpostelein met home-made dressing
Voor 1-2 porties

  • 75-100 gram winterpostelein
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazaijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 1/2 theelepel ahornsiroop

Was de postelein en laat goed uitlekken of gebruik een slacentrifuge. Maak de dressing: alle ingredienten samen in een glas, met wat zout en eventueel zwarte peper naar smaak. Roer goed door elkaar met een vork. Giet de dressing over de sla. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *