Banana pancakes

Eerder schreef ik al over banana bread, wat ik vooral heerlijk vind als ontbijt-uit-de-vriezer ter voorbereiding op een vroege hardlooptraining in het weekend. Vorige week zondag liep ik met mijn zusje en had ik wat meer tijd om mijn (en haar) ontbijt voor te bereiden. Ik maakte toen een van mijn andere favoriete pre-hardloop ontbijtjes: banana pancakes.

Behalve het feit dat je rijpe bananen in de fruitschaal moet hebben liggen – ik koop vaak expres extra veel bananen om er wat over te hebben voor dit soort ontbijtjes -, is het een erg simpel recept. Ik voeg er walnoten en rozijnen aan toe, maar je kunt ook varieren met andere (of geen) toevoegingen.

Een perfect recept dus. Het is dat er twee eieren in gaan – en ik bij voorkeur zo vaak mogelijk veganistisch ontbijt en lunch -, anders zou ik het zo meerdere keren per week eten.

Banana pancakes

Je hebt voor nodig (voor een 1-persoons ontbijt):

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren*
  • 1/2 cup (50 gram) havermout
  • kaneel, naar smaak
  • handje rozijnen
  • handje walnoten, in stukjes
  • zonnebloemolie, om in te bakken

* Deze pancakes worden net zo lekker als je één van de eieren vervangt door drie eetlepels aquafaba. Allebei de eieren vervangen werkte tot zover niet zo goed, daar worden de pancakes erg brokkelig van. Bij Susanne is dat echter al wel gelukt, dus probeer het vooral uit!

Zo doe je dat:

1. Prak de banaan met de vork in een kom tot een puree. Voeg de eieren (of aquafaba, zie note) toe en kluts door elkaar tot het een geheel wordt. (Je houdt waarschijnlijk klontjes over, dat is geen probleem.) Roer tenslotte de havermout, kaneel, rozijnen en walnoten erdoorheen.

2. Doe wat olie in een koekenpan en warm dit een minuut op op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en schep het beslag per volle eetlepel in de pan. Laat genoeg ruimte tussen de pannenkoeken om ze een beetje uit te laten lopen. Til af en toe voorzichtig een randje van de pannenkoeken op. Draai ze om als ze bruin zijn en bak dan de andere zijde tot bruin.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *