No-nonsense genieten bij Notting Hill

Twee keer heb ik nu bij Notting Hill gegeten. Het restaurantje zit verstopt tussen de andere tentjes tegenover het Nijmeegse Valkhof. Bohemian | Art | Food staat op het raam, maar dat wil niet zeggen dat het eten bij Notting Hill op de derde plek komt. Integendeel: wil je simpel, maar goed eten voor een redelijke prijs, dan raad ik je deze plek van harte aan!

Je kunt bij Notting Hill niet reserveren. Dat vind ik vaak een goed teken, want dat zijn meestal restaurants die toch altijd wel vol zitten (met een reden dus). Toen ik er vorige week ging eten met mijn liefste, was er op het moment dat we om tien voor zes binnenstapte nog een paar tafels vrij, maar een kwartier later zat alles vol. Kom je wat later, dan kun je vast lekker met een glas wijn neerstrijken aan de bar, terwijl je intussen naar het krijtbord achter je kijkt, waar de gerechten van die dag opgesomd staan.

nottinghill

Dat krijtbord is het enige menu dat in het restaurant te vinden is, wat suggereert dat de kaart dagelijks wisselt. Een paar van de gerechten die ik er ditmaal op zag staan, werden ook geserveerd toen ik er ongeveer een half jaar geleden was. Maar er was genoeg nieuws te kiezen.

Als voorgerecht koos ik zalmtartaar met avocado en brood (6,50 euro). T. ging voor de auberginerolletjes met geitenkaas (5,50 euro). Ik bestelde er een glas huiswijn bij; een chardonnay die prima te drinken was (en al helemaal voor 2,95 euro per glas!). Aan mijn verzoek om een karaf kraanwater werd vriendelijk voldaan.

Ik had nog nooit zalmtartaar gegeten en was blij verrast. Nu kan er natuurlijk weinig misgaan aan de combinatie zalm + avocado en een beetje room, maar het was allemaal vers en goed op smaak gebracht. Het ‘brood’ dat erbij zat, bleek een soort dunne cracker die decoratief over het gerecht heen was gelegd. Mooi, maar het had van mij wel iets meer/dikker/smaakvoller gemogen. Volgens T. was zijn voorgerecht ‘heel erg smaakvol’. Goede geitenkaas, lekkere aubergine, huisgemaakte rode pesto erbij. ‘Jammer dat het maar twee rolletjes waren’.

20150530_180639 20150530_180658

Vrij snel nadat onze borden waren opgehaald, werd het hoofdgerecht geserveerd. Dat kwam ons niet slecht uit, want we hadden nog een afspraak later op de avond, maar ik kreeg er ook een beetje het gevoel van dat ze snel ons tafeltje weer vrij wilden hebben (er zaten inmiddels wat hongerige mensen aan de bar onze kant op te loeren). De vorige keer dat ik hier ging eten was ik zelf pas later op de avond en dat vond ik – daardoor – relaxter.

De hoofdgerechten hadden eveneens een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Mijn op de huid gebakken kipfilet (13,50 euro) was mals en de gegrilde aubergines en bloemkool met salsa verde erbij gaven het een mediterraan tintje. Het gefrituurde blokje polenta vond ik een goede aanvulling op de frites. Het was iets dat ik thuis niet zo gauw zou maken en dat is voor mij een belangrijk criterium als ik uit eten ga.

T. at een ‘zomers stamppotje’ met op de huid gebakken zalmfilet (13,50 euro). Ik moet zeggen: toen ik zijn bord zag, vond ik het niet zo netjes gepresenteerd allemaal. Maar eerlijk is eerlijk, toen ik een hap nam was ik overtuigd, want dit smaakte beduidend creatiever dan de stamp die ik zelf maak. Frisse groenten, kruiden, roomkaas, versgemalen peper. Het was licht, maar wel VEEL – ik ken mijn lief als een goede eter en hij had moeite zijn bord leeg te krijgen. De zalm was ‘uit de kunst’, aldus T. ‘Langzaam gegaard, boterzacht’. Niets over te zeggen, zeker niet voor deze prijs.

20150530_182638 20150530_182642

Overigens: ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar de frites en mayonaise (3 euro) smaakten zelfgemaakt. EDIT: ik heb vernomen dat de – handgesneden – frites afkomstig zijn van Piccolino aan de Lange Hezelstraat.

Na deze twee smaakvolle gangen zaten we allebei bomvol. Meestal weet ik desondanks ruimte te maken voor een toetje (ik zag iets over amandeltaart met limoenroom…), maar dan zou ik me misselijk hebben gegeten. Een goede reden om nog eens terug te komen!

Met z’n tweeën waren we (inclusief fooi en allebei 1 drankje) 50 euro kwijt. Een zéér redelijke prijs voor goed, no-nonsense eten in een fijne sfeer. Notting Hill is een aanrader voor dates en bijkletsavonden.

2 gedachten over “No-nonsense genieten bij Notting Hill”

  1. Helaas, zo’n ervaring had ik er niet. Ze waren mijn voorgerecht, en daarna ook mijn bijgerecht vergeten. We moesten eeuwig wachten op wat we wél kregen. En mijn bijgerecht (salade) was alleen maar wat AH-ijsbergsla met een Calvé-dressing – that’s it. Daarnaast was het er zo ontzettend klein dat we erg krap zaten en steeds gestoord werden door mensen die langs ons heen probeerden te komen. De bediening was overigens wel vriendelijk :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *