Deze salade is perfect voor een zomerse avond, als je parkhangplannen hebt en absoluut geen zin om te koken, maar wel graag een voedzame maaltijd eet. Het is niets meer dan een berg ingrediënten samen in een bak gooien, dressing maken, mengen en klaar. (Afbak)stokbroodje erbij… het ‘ambachtelijk meergranen’-afbakstokbrood van AH Excellent is erg lekker, maar als je nóg minder moeite wilt doen kun je ook gewoon een kant-en-klare Frans Wit halen.
Bijzonder lekker op een kleedje met goed gezelschap en een fles rosé. Neem, als je inderdaad naar het park gaat, bakjes mee of iets anders dat voor borden kan doorgaan en vergeet niet om ook een vork in je tas te stoppen. Dat eet wel zo prettig.
5-minuten-we-eten-in-het-park-salade
- 1 zak veldsla (ca. 75 gram, of naar smaak)
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 1/2 komkommer
- 1 blikje tonijn in olijfolie
- 1 klein blikje mais
- 1/2 potje zwarte olijven (ca. 50 gram)
- versgemalen zwarte peper
Voor de dressing:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel mosterd
- zout en peper naar smaak
1. Verwarm de oven voor en gooi het stokbrood erin. Snijd de cherrytomaatjes doormidden (en eet er vast een paar op voor de lekker), de komkommer in blokjes.
2. Doe de tomaten, komkommer, sla en mais in een grote kom. Laat het blikje tonijn uitleggen en gooi het eroverheen; bestrooi de tonijn ruim met zwarte peper en eventueel wat zout.
3. Maak nu de dressing: doe alle ingredienten in een bakje en roer goed los met een vork, tot een egaal mengsel ontstaat. Proef op smaak en voeg eventueel iets meer honing of mosterd toe en wat zout en peper.
4. Haal het stokbrood uit de oven (dit is niet noodzakelijk de vierde stap, houd het brood vooral zelf in de gaten ;-)), verdeel de dressing over de salade en roer alles goed door elkaar.