Real American Brownies

IMAG3277 IMAG3279

Brownies hoe ze horen: klef, zoet en in één woord goddelijk. Deze baksels zijn al decennia een hit in onze familie; het recept is van mijn Amerikaanse stiefvader en komt dus daadwerkelijk uit The States. Dat is ook wel te zien aan de ingrediëntenlijst. Maak deze brownies niet te vaak als je weinig visite krijgt, want ze zijn ontzettend verslavend maar je kunt je er goed misselijk aan eten.

Ze zijn erg geschikt om mee te nemen naar een American Party waar ieder een hapje bijdraagt. Veel lekkerder dan brownies uit zo’n kant-en-klaar pak en bovendien heel simpel om te maken. En als je je geliefd wilt maken bij je studiegenoten of collega’s, neem dan eens een pan voor hen mee. Succes gegarandeerd.

Deep Dish Brownies
Voor 16 brownies

  • 175 gram roomboter
  • 375 gram (fijne) kristalsuiker (ja echt, dit is geen typfout! Driehonderdvijfenzeventig gram)
  • 1½ theelepel vanille-extract (of: 1 zakje vanillesuiker)
  • 3 eieren
  • 115 gram witte tarwebloem
  • 45 gram cacaopoeder
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout 100 gram pure chocolade

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkante bakvorm (ca. 20×20 cm) in met een klontje boter.

2. Snijd de boter in stukjes en smelt deze in een kom in de magnetron (een groot blok zal spetteren!). Meng de gesmolten boter met de suiker en vanille in een grote kom. Voeg de eieren toe en roer tot het glad is (niet te lang).

3. In een tweede kom meng je de tarwebloem, cacao, bakpoeder en zout. Meng vervolgens de droge ingredienten geleidelijk door het boter-suikermengsel. Roer met een spatel of houten lepel tot het beslag net gemengd is.

4. Hak de chocolade in stukjes en voeg ze ten slotte aan het beslag toe. Roer nog een paar keer door en schenk het beslag dan het blik in.

5. Bak de brownies 40 tot 45 minuten, of tot ze van de zijkanten loskomen. Laat ze volledig afkoelen en snijd ze dan in stukken. Enjoy!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *