Voedzame kwarkmuffins met appel, zaden en pitten

Ik had nog een bak kwark én een berg appels die op moesten. Dus toen ik bladerend door AllerHande dit recept tegenkwam, dook ik meteen even de keuken in.

Ik kan daar trouwens zo van genieten he – dat m’n voorraadkast tegenwoordig weer zo goed op orde is, dat ik veel bakrecepten meteen kan maken. Alles is al in huis!

Deze muffins zijn supergoed als tussendoortje op een werkdag – want zowel licht als vullend en niet te zoet. En je kunt ze natuurlijk ook lekker eten als (deel van) je ontbijt of lunch. :-)

Zin in nog meer gezonde muffins? Check ook eens mijn bananenmuffins!

Kwarkmuffins met appel, zaden en pitten

Je hebt nodig (voor 12 muffins):

  • 2 appels (bijvoorbeeld Elstar)
  • 100 gram kokosolie
  • 150 gram volkoren tarwemeel
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eieren
  • 200 ml ahornsiroop (honing of agave kan ook!)
  • 250 gram kwark
  • 100 gram gemengde zaden en pitten, ik gebruikte:
    – 50 gram zonnebloempitten
    – 30 gram lijnzaad
    – 15 gram maanzaad
    – 15 gram sesamzaad
    Heb je dit allemaal niet in huis, dan kun je ook een kant-en-klaar bakje zaden-en-pittenmix kopen in de supermarkt (AH)

En verder:

  • Muffinblik
  • Papieren vormpjes

Zo doe je dat:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven; heb je dit niet, zet de oven dan wat hoger, 190-200 graden). Halveer de appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees met de schil.

2. Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur. Meng intussen het meel, zout, bakpoeder en kaneel in een kom.

3. Klop de eieren los in een andere kom. Doe de appel, kokosolie, ahornsiroop (of honing), kwark en zaden & pitten erbij.

4. Spatel de ‘natte’ ingrediënten door het meelmengsel.

5. Zet muffinvormpjes in het bakblik en vul ze met beslag. Bak de muffins in ca. 25 minuten gaar in het midden van de oven.

Eet smakelijk!

Vrij naar een recept van AllerHande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *