Appel-peercrumble met kaneel en kardemom (v)

In m’n biologische fruitpakket zit de laatste tijd vaak peer. Nou vind ik een peer op z’n tijd best lekker, maar soms krijg ik ze niet allemaal op… Dus wat doe je dan? Juist: crumble maken! Hmm, het huis gaat er meteen heerlijk van geuren. Recept op basis van Eef Kookt Zo.

Kruidige appel-peercrumble met kaneel en kardemom (v)

Dit heb je nodig:

  • 2 appels
  • 2 peren
  • 125 gram bloem
  • 75 gram plantaardige boter (Violife), liefst koud
  • 100 gram witte (of lichte) basterdsuiker + 1 eetlepel extra
  • snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 1 theelepel kardemom
  • haver fraiche of plantaardig roomijs (voor erbij)
  • oven
  • ovenschaal

Zo doe je dat:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak eerst het kruimeldeeg: meng de bloem, boter, basterdsuiker, kaneel en zout door elkaar en kneed losjes tot een kruimelig deeg.
  2. Schil de appels en peren, haal de klokhuizen eruit en snijd het fruit in blokjes.
  3. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de stukjes appel en peer over de bodem. Meng de koekkruiden, kardemom en 1 eetlepel basterdsuiker door het fruit. Verdeel dan het kruimeldeeg erover.
  4. Bak de crumble in ca. 30-35 minuten gaar. Eventueel zet je de laatste 5 minuten de grillstand aan om de bovenkant lekker bruin en knapperig te maken! Laat de crumble een beetje afkoelen en serveer met haver fraiche of plantaardig ijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.