Kerst-tip: salade van rucola, granaatappel en pecannoten

Deze week kwam een paar vriendinnen eten aan mijn nieuwe keukentafel. Om het mezelf niet al te ingewikkeld te maken, besloot ik een aantal van mijn klassiekers op tafel te zetten. Deze salade serveerde ik als voorgerecht; het recept leerde ik ooit van een collega bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis, waar ik werkte als student.

Opnieuw was ik verrast door de eenvoud van deze salade, en van hoe lekker een voorgerecht met drie ingrediënten kan zijn.

De salade is al ergens te vinden op Suushi – maar hij was een beetje verstopt, als deel van een driegangendiner. Met recht krijgt-ie nu z’n eigen pagina!

Erg geschikt als feestelijk voorgerecht met Kerstmis. Praktisch ook, want deze salade heb je in vijf minuten gemaakt.

Salade van granaatappel, rucola en pecannoten
Naar dit recept

Je hebt nodig (voor 4 personen):

  • 125 gram rucola
  • 1 granaatappel
  • 100 gram pecannoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • zout en peper

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de pecannoten op een bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten, tot ze knapperig zijn en lekker geuren.

2. Snijd de granaatappel doormidden en verwijder de pitjes. Dat doe je het handigst op deze manier.

3. Verdeel de rucola over de borden. Maak de dressing: meng olijfolie en azijn in een kommetje, voeg wat zout en peper toe en kluts door elkaar met een vork.

4. Strooi de granaatappelpitjes en pecannoten over de salade. Maak het af met dressing.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *