Havermout met appel, kaneel en rozijnen

IMAG3539

Toegeven, het ziet er niet ontzettend smakelijk uit. Maar geloof me, dat is het wel. Sommige mensen (waaronder ikzelf en mijn liefste) moesten er een dagje aan wennen, maar nu willen we niets anders meer. Want havermout is voedzaam en vullend comfort food. Daarbij spoelt de bijna gel-achtige structuur je darmen schoon, dus als je vaak buikpijn hebt is een havermout-ontbijt zeker het proberen waard!

De verhouding havermout/water is ruim 1 op 2. Je kunt de hoeveelheden dus makkelijk verdubbelen. Sommige mensen gebruiken (plantaardige) melk als basis, maar ik vind zelf water het lekkerst, die smaak is het meest neutraal.

Havermout met appel, kaneel en rozijnen
Voor 1 portie

  • 1/2 kopje (125 ml)  havermout (“rolled oats” van Euroshopper)
  • ruim 1 kop (300 ml) water
  • 1 kleine appel (of 1/2 grote, eet dan de rest gewoon op)
  • handje rozijnen
  • kaneel

1. Neem een steelpan. Doe daarin de havermout met het water. Snijd het appeltje in kleine stukjes.

2. Zet de pan op het vuur en breng het aan de kook, terwijl je roert met een spatel (of een gewone grote lepel). Let op dat de havermout niet te veel aan de bodem van de pan plakt!

3. Voeg de rozijnen toe en bestrooi naar smaak met kaneel. Blijf roeren totdat een stroperige pap ontstaat; niet te vloeibaar, maar ook niet te vast.

4. Doe de stukjes appel in een kommetje, en giet daar de havermout overheen. Zo wordt de appel lekker warm en een beetje zacht.

Roer goed door, en tast toe. Goedemorgen!

IMAG4212

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *