Andijviestamppot met brie, walnoten en tijm

Andijvie is zo’n groente waar veel mensen vies bij gaan kijken. Nu kan ik me voorstellen dat je gruwt van de gedachte aan de stukgekookte snot die je misschien vroeger op je bord kreeg. Maar vergis je niet: rauwe andijvie is erg lekker. Je stamppot smaakt er fris en knapperig door.

Deze andijviestamppot met brie, walnoten en tijm behoort tot mijn favorieten. De smaken lijken voor elkaar gemaakt, en, om met een goede vriendin te spreken, ‘alles met kaas smaakt gewoon beter’. Daarbij is het recept supersimpel en ook nog budgetvriendelijk. Eigenlijk geen reden om ‘m niet te maken dus. ;)

IMAG6347.2

Andijviestamppot met brie, walnoten en tijm
Voor 2 personen (+ restjes als midnight snack)

  • 1 kilo kruimige aardappelen (ongeschild)
  • 400 gram rauwe andijvie, fijngesneden
  • 125 gram brie
  • ca. 200 ml (soja)melk
  • 1.5 theelepel gedroogde tijm
  • handje walnoten
  • zout en zwarte peper

Keukengerei

  • stamper

1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en zet ze in een laagje water in een grote pan. Kook ze gaar (in ongeveer 15-20 minuten, afhankelijk van hun grootte).

2. Als de aardappelen gaar zijn, zet je het vuur laag (of de elektrische pit uit). Verwarm de melk in de magnetron of in een steelpannetje. Prak de aardappelen grof met de stamper en voeg dan een flinke hand andijvie toe. Prak verder door elkaar, en giet er een scheut melk bij. Blijf zo langzaam (en geduldig –> daar ontbreekt het bij mij meestal aan, boyfriend to the rescue!) steeds wat andijvie en melk toevoegen, terwijl je deze door de aardappels prakt. Ga door tot een smeuig geheel ontstaat.

3. Snijd de brie in kleine dobbelsteentjes en meng met de andijvie. Doe ook de tijm erbij en wat zout. Warm nog even voorzichtig door, zodat de brie warm wordt maar de andijvie niet te veel slinkt.

4. Schep de stamppot op borden en garneer aan tafel met wat in stukjes gebroken walnoten en zout en peper naar smaak.

Enjoy!

1 gedachte over “Andijviestamppot met brie, walnoten en tijm”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *