De Veganbox had weer een fijn receptje deze week. Supermakkelijk om te maken ook, alleen wat oventijd. Je kunt het recept trouwens ook makkelijk verdubbelen.
Je hebt nodig (voor 2 personen):
- een halve bloemkool (of een klein exemplaar)
- 2 theelepels tandoorikruiden
- 170 gram parelcouscous
- 1 sjalot
- 1 mini-komkommer
- 125 gram sojayoghurt
- sap van 1/2 citroen
- bosje verse koriander
- olijfolie
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 1 eetlepel suiker
- peper en zout naar smaak
Keukengerei:
- oven
- bakpapier
- staafmixer
Zo doe je dat:
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd voorzichtig het groen van de bloemkool en snijd de krop in ‘steaks’ van zo’n 2 cm dik. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de bloemkool erover.
- Meng de tandoorikruiden met een scheut olijfolie en bestrijk de bloemkool met het kruidenmengsel. Bak ze in ca. 20 minuten goudbruin.
- Snijd intussen de sjalot in fijne halve ringen. Snijd de mini-komkommer in dunne plakjes. Meng de sjalot en komkommer in een kommetje samen met de azijn, suiker en een snufje zout.
- Kook de parelcouscous in ca. 10 minuten (in ruim water, met een snufje zout).
- Pluk de blaadjes van de koriander en doe in een kommetje met de sojayoghurt. Mix met de staafmixer. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
- Als de couscous gaar is: giet ‘m af en meng het yoghurtmengsel erdoor. Serveer de steaks bovenop de parelcouscous en garneer met de zoetzure komkommer.
Eet smakelijk!