Bloemkool-tandoori met parelcouscous (v)

De Veganbox had weer een fijn receptje deze week. Supermakkelijk om te maken ook, alleen wat oventijd. Je kunt het recept trouwens ook makkelijk verdubbelen.

Je hebt nodig (voor 2 personen):

  • een halve bloemkool (of een klein exemplaar)
  • 2 theelepels tandoorikruiden
  • 170 gram parelcouscous
  • 1 sjalot
  • 1 mini-komkommer
  • 125 gram sojayoghurt
  • sap van 1/2 citroen
  • bosje verse koriander
  • olijfolie
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • peper en zout naar smaak

Keukengerei:

  • oven
  • bakpapier
  • staafmixer

Zo doe je dat:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd voorzichtig het groen van de bloemkool en snijd de krop in ‘steaks’ van zo’n 2 cm dik. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de bloemkool erover.
  2. Meng de tandoorikruiden met een scheut olijfolie en bestrijk de bloemkool met het kruidenmengsel. Bak ze in ca. 20 minuten goudbruin.
  3. Snijd intussen de sjalot in fijne halve ringen. Snijd de mini-komkommer in dunne plakjes. Meng de sjalot en komkommer in een kommetje samen met de azijn, suiker en een snufje zout.
  4. Kook de parelcouscous in ca. 10 minuten (in ruim water, met een snufje zout).
  5. Pluk de blaadjes van de koriander en doe in een kommetje met de sojayoghurt. Mix met de staafmixer. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Als de couscous gaar is: giet ‘m af en meng het yoghurtmengsel erdoor. Serveer de steaks bovenop de parelcouscous en garneer met de zoetzure komkommer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *