Frisse couscoussalade met sinaasappel, feta en amandelen

Volgens mij wilde ik deze salade járen terug, in mijn studententijd, al eens maken voor een vriendin die kwam eten. Helaas bleek de betreffende vriendin geen abrikoos, amandel én feta te lusten, dus maakte ik uiteindelijk wat anders. En toen verloor ik het recept – volgens mij stond het op zo’n AH-receptenkaartje in de supermarkt.

En toen ging ik onlangs eten bij een collega en maakte zij deze salade en ik dacht: wauw, dát is lekker. Deze couscous is fris en zoet, zacht en knapperig, comfort food en toch licht.

Heel lekker ook in combinatie met een kruidige Marokkaanse groentestoofpot. Dat gerecht maakte mijn collega erbij en ik vond de combi zo geslaagd dat ik het je van harte aanraad als je eters krijgt.

Maar nu eerst die couscoussalade!

Recept van AllerHande.

Couscoussalade met sinaasappel, feta en amandelen

Je hebt nodig (voor 3-4 personen – of voor meer, als je er wat anders bij maakt):

  • 1 handsinaasappel
  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 gram couscous
  • 1 mespuntje zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 40 gram amandelen
  • 2 bosuien
  • 8 gram verse koriander
  • 100 gram witte kaas (/feta)

Zo doe je dat:

1. Wel de abrikozen 5 minuten in kokend heet water. Rasp intussen de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Kook 250 ml water.

2. Doe de couscous in een grote schaal met het sinaasappelrasp, de kaneel en het zout. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en doe ze erbij. Giet al roerend het kokende water (250 ml) erover samen met het sinaasappelsap en de olijfolie. Roer rustig door elkaar. Laat 10 minuten staan.

3. Hak intussen de amandelen grof en rooster ze in een droog koekenpannetje. Snijd de bosui in dunne ringen, pluk de blaadjes van de koriander en hak fijn. Snijd de witte kaas in kleine blokjes.

4. Roer de couscous rul met een vork en schep de bosui, koriander, kaas en amandelen erdoor. Breng de salade op smaak met peper en zout, en serveer eventueel met wat extra koriander.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *