Gele curry met bloemkool (v)

Ook dit receptje is op basis van Green Chef. Lekker en fijn voor doordeweeks!

Je hebt nodig (voor 4 personen):

  • 600 gram bloemkool
  • 300 gram bruine rijst
  • 2 blikken kikkererwten (a 400 gram)
  • 5 theelepels verse gember
  • 2 uien
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 limoen
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 theelepels kurkuma
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 1 eetlepel melasse of basterdsuiker
  • 2 theelepels sambal
  • 1 groentebouillonblokje

Kruidenmengsel:

  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel laos
  • 1/4 theelepel gemalen koriander
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 1/8 theelepel foelie
  • 1/8 theelepel chili
  • 1/8 theelepel citroengras
  • 1/8 theelepel venkelzaad
  • 1/8 theelepel komijn
  • 1/8 theelepel kaneel
  • 1/8 theelepel kruidnagel

Zo doe je dat:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en laat uitstomen.
  2. Snijd intussen de bloemkool in roosjes. Doe in een grote kom, samen met 1 eetlepel olijfolie, 4 theelepels kurkuma, 3 theelepels komijn, peper en zout naar smaak. Verdeel de bloemkool over de helft van een bakplaat met bakpapier.
  3. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en verdeel ze over de andere helft van de bakplaat (of een tweede bakplaat). Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en wat peper. Rooster de bloemkool en kikkererwten 17-20 minuten in de oven (schep halverwege om).
  4. Schil intussen de gember en hak fijn. Snijd de uien in halve ringen en de puntpaprika’s in blokjes. Pers 1/2 limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
  5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Voeg de gember, uien, paprika, het kruidenmengsel, de eetlepel melasse (of basterdsuiker) en 2 theelepels sambal toe en bak 3-4 minuutjes.
  6. Voeg dan de kokosmelk toe, 1 bouillonblokje, 240 ml water en het limoensap (let op, doe hiervan eerst de helft en proef dan even of de smaak in balans is). Laat nog 3-4 minuutjes pruttelen op laag vuur.
  7. Roer de kikkererwten en bloemkool door de curry.

Verdeel de rijst over diepe borden, schep de curry erover en serveer met de limoenpartjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *