Ook dit receptje is op basis van Green Chef. Lekker en fijn voor doordeweeks!
Je hebt nodig (voor 4 personen):
- 600 gram bloemkool
- 300 gram bruine rijst
- 2 blikken kikkererwten (a 400 gram)
- 5 theelepels verse gember
- 2 uien
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 limoen
- 400 ml kokosmelk
- 4 theelepels kurkuma
- 3 theelepels gemalen komijn
- 1 eetlepel melasse of basterdsuiker
- 2 theelepels sambal
- 1 groentebouillonblokje
Kruidenmengsel:
- 1/4 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel laos
- 1/4 theelepel gemalen koriander
- 1/4 theelepel gemberpoeder
- 1/8 theelepel foelie
- 1/8 theelepel chili
- 1/8 theelepel citroengras
- 1/8 theelepel venkelzaad
- 1/8 theelepel komijn
- 1/8 theelepel kaneel
- 1/8 theelepel kruidnagel
Zo doe je dat:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en laat uitstomen.
- Snijd intussen de bloemkool in roosjes. Doe in een grote kom, samen met 1 eetlepel olijfolie, 4 theelepels kurkuma, 3 theelepels komijn, peper en zout naar smaak. Verdeel de bloemkool over de helft van een bakplaat met bakpapier.
- Spoel de kikkererwten af in een vergiet en verdeel ze over de andere helft van de bakplaat (of een tweede bakplaat). Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en wat peper. Rooster de bloemkool en kikkererwten 17-20 minuten in de oven (schep halverwege om).
- Schil intussen de gember en hak fijn. Snijd de uien in halve ringen en de puntpaprika’s in blokjes. Pers 1/2 limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Voeg de gember, uien, paprika, het kruidenmengsel, de eetlepel melasse (of basterdsuiker) en 2 theelepels sambal toe en bak 3-4 minuutjes.
- Voeg dan de kokosmelk toe, 1 bouillonblokje, 240 ml water en het limoensap (let op, doe hiervan eerst de helft en proef dan even of de smaak in balans is). Laat nog 3-4 minuutjes pruttelen op laag vuur.
- Roer de kikkererwten en bloemkool door de curry.
Verdeel de rijst over diepe borden, schep de curry erover en serveer met de limoenpartjes.
Eet smakelijk!