Gnocchi met aubergine al formaggio

Dit gerecht is niet vegan, maar het is een van de lievelingsgerechten van B en mij. Dus soms eten we het toch. ;-) Het originele recept komt uit Allerhande.

Je hebt nodig (voor 4 personen – wij kunnen er met z’n tweeën 2x van eten):

  • 1 kilo gnocchi (2 pakken van 500 gram)
  • 2 aubergines
  • 125 gram mozzarella
  • 800 ml biologische tomatensaus in pot (officieel 730 gram maar die fles is er niet meer)
  • 90 gram kaas, geraspt (liefst belegen of ouder)
  • 75 gram rucola
  • 15 gram verse peterselie
  • olijfolie
  • peper

  • 2 koekenpannen (of 1 pan, als je voor 2 personen kookt)
  • ovenschaal

Zo doe je dat:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de aubergine over de lengte in plakken van ongeveer 0,5 cm. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de plakken aubergine in porties op hoog vuur bruin – ongeveer 4 minuten per plak. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
  3. Snijd de mozzarella in blokjes.
  4. Verdeel 1/3 van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de helft van de plakken aubergine erop en bestrooi met peper. Verdeel nu de helft van de mozzarella erover. Schenk daar weer 1/3 van de tomatensaus over. Daarna de rest van de aubergine. Bestrooi weer met peper. Verdeel de rest van de mozzarella erover en vervolgens de rest van de saus.
  5. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en bak ‘m ongeveer 30 minuten in de oven.
  6. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in 2 koekenpannen. Bak de gnocchi in 12 minuten goudbruin (let op: kook je voor 2? Bak dan 500 gram gnocchi en bewaar de rest voor een andere dag – dit is vers het lekkerst).
  7. Hak de peterselie fijn.
  8. Aubergine klaar? Haal uit de oven en bestrooi met peterselie. Schep de rucola door de gnocchi.

Schep de gnocchi op je bord en schep de aubergine erover. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *