Mexicaanse wraps (v)

Soms moet ik eerst helemaal het ene doorleven, om vervolgens het andere weer te kunnen waarderen. Dus na drie weken vol kazige en zoete heerlijkheden in Italië, snak ik weer naar gezonde, veganistische maaltijden. En dus maakte ik deze wraps! Fijn gerecht voor doordeweeks, en vol met allemaal dingen die goed voor je zijn.

Je hebt nodig (voor 4 personen):

  • 2 paprika’s (1 rode en 1 gele)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 pakken tortilla-wraps – tip: deze bevatten bijna altijd toegevoegde, suiker, maar de Tortilla’s with Whole Wheat van Santa Maria zijn suikervrij (te koop bij AH/Jumbo)
  • 1 doosje kipstuckjes van de Vegetarische Slager
  • 1 potje (360 gram) kidneybonen
  • 1 potje (360 gram) zwarte bonen
  • 1 chipotle-peper (zoek in de supermarkt naar ‘chipotle peppers in adobo sauce‘ – je hebt er 1 nodig, doe de rest in een potje in de koelkast, blijft maanden goed!)
  • 1 avocado
  • krop ijsbergsla
  • haver-crème fraîche (vind je bij AH in de koeling)
  • optioneel: verse koriander
  • olie om te bakken, peper en zout naar smaak

    Kruiden:
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 0,5 theelepel gerookt paprikapoeder (deze koop je bij de supermarkt)

Zo doe je dat:

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in stukjes. Laat de bonen uitlekken. Hak de chipotle-peper fijn.
     
  2. Verhit (olijf)olie in een hapjespan of grote koekenpan. Bak de kipstuckjes tot ze goudbruin en een beetje krokant zijn. Doe dan de ui erbij en roerbak tot-ie glazig is. Voeg vervolgens de knoflook en paprika’s toe, bak 5 minuutjes mee.
     
  3. Doe nu de chipotle-peper en de kruiden (oregano, komijn, koriander en paprikapoeder) erbij in de pan, roerbak nog 1-2 minuutjes mee. Voeg dan de tomaten in blik toe. Laat een aantal minuten op laag vuur pruttelen.
     
  4. Intussen zet je de rest klaar: scheur een aantal bladeren van de ijsbergsla, snijd de avocado in reepjes, pluk blaadjes van de koriander, verwarm de wraps in de magnetron of in een koekenpan.
     
  5. Proef de Mexicaanse saus en voeg naar smaak peper en zout toe.

Aan tafel: besmeer een wrap met haver fraîche. Leg er ijsbergsla op en verdeel de saus erover. Garneer met avocado en koriander, vouw dicht en eet ‘m lekker op. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *