Snelle spinaziequiche met geitenkaas en gerookte amandelen

Gerookte amandelen, jongens. Ik zeg je: als je die nog nooit hebt gegeten, mis je wat in je leven. Knapperig, vol van smaak en dat diepe rookaroma waar je trek van krijgt… jammie. Haal ze bij voorkeur bij een mediterrane winkel – die van de supermarkt zijn ook lekker hoor, maar sinds ik gerookte amandelen van Persepolis proefde, wil ik niet meer anders.

Naast dat rookamandelen een prima snackje bij de borrel zijn, kun je heel goed gebruiken in gerechten. Zo maakt B regelmatig een spinaziequiche die zonder óók heus prima is, maar de amandelen geven ‘m precies de oomph die je wilt in een maaltijd.

Deze quiche is koud ook lekker – wat ‘m een praktische hap maakt om mee te nemen naar een potluck of parkpicknick. En psst, als katerontbijt doet-ie het ook prima, ontdekte ik toen ik een tijdje terug na een avondje stappen kneiterbrak de keuken in rolde. ;-)

spinaziequiche

Spinaziequiche met geitenkaas en gerookte amandelen

Je hebt nodig

  • 225 gram bladspinazie uit de diepvries
  • 200 gram bloem
  • 100 gram (room)boter
  • 5 eieren
  • 200 gram gerijpte zachte geitenkaas (zo’n rolletje met korst)
  • 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram rookamandelen
  • zout en zwarte peper
  • quichevorm van ongeveer 24 cm
  • voor erbij: cherrytomaatjes en/of gemengde sla

Zo doe je dat

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet de spinazie met een klein laagje water in een pannetje op laag vuur en laat de groente ontdooien.

  2. Maak intussen het deeg voor de bodem: doe de bloem in een kom en snijd de boter in blokjes erboven. Voeg een scheut water (50-100 ml) en een snuf zout toe en kneed net zolang tot je van het deeg een bal kunt maken. Bekleed de quichevorm met het deeg.

  3. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk het vocht eruit. De spinazie hoeft niet kurkdroog te zijn.

  4. Klop de eieren los in een kom met de slagroom, nootmuskaat, zout en zwarte peper. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes en roer deze door het eimengsel. Roer dan ook de spinazie erdoor.

  5. Schenk de quichevulling op de taartbodem. Bak de taart 20 minuten. Hak intussen de rookamandelen grof. Haal de taart na 20 minuten uit de oven en verdeel de amandelen erover. Bak nu nog ongeveer 15 minuten.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.