Tagliatelle met boter en salie & cherrytomaatjes uit de oven

Wat is er veel veranderd in korte tijd. Stond ik in mijn studententijd nog graag avond na avond met vrienden achter het fornuis, de laatste maanden is mijn motto: als het maar simpel en lekker is. Als ik na een werkdag thuis kom – meestal zo tussen half zeven en half acht – ben ik moe, gaar en hongerig. Dan wil ik niet meer eindeloos in de keuken staan, maar lekker op de bank hangen met een bord Goed Voedsel.

Maar magnetronmaaltijden voldoen niet aan die eis. Vies, ten eerste, en niet voedzaam, maar vooral: ik kan met verse ingrediënten drie keer de hoeveelheid maken voor evenveel euro’s. En tja, diepvriespizza word je op den duur ook beu. Dus is mijn missie om mijn receptenrepetoire uit te breiden met eenvoudige, simpele maaltijden die toch LEKKER en enigszins gezond zijn en die bovendien binnen m’n budget passen.

Dus toen ik nog verse salie in de koelkast had liggen van de minestrone die ik twee dagen eerder maakte, en ik bovendien enorm veel zin had in een groot bord pasta, fabriceerde ik – met een beetje hulp van Google – onderstaand maaltje. It was good.

20150107_194705

Tagliatelle met boter en salie, met cherrytomaatjes uit de oven

Je hebt nodig (voor 1 persoon):
– 75-100 gram tagliatelle (afhankelijk van hoeveel honger trek je hebt)
– 3-5 blaadjes verse salie
– flinke klont roomboter (ca. 20 gram, en nee, margarine is eigenlijk geen optie)
– fijngeraspte Parmigiano Reggiano
– cherrytomaatjes
– olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper

Lekkere salade erbij: 
– Flinke hand sla-melange met rucola
– 1/2 avocado
– 1 kleine eetlepel olie, idem balsamico-azijn, flinke drup honing

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Kook de pasta gaar. Leg intussen de cherrytomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Zet ze in de oven tot ze lekker zacht en warm zijn (liever wat langer op lagere temperatuur, maar als je daar geen geduld hebt kan ’t ook wat hoger, of onder de grill).

3. Maak intussen de salade: doe de sla-melange in een kom, verdeel de in reepjes gesneden avocado erover en bestrooi hem met wat zout en peper. Maak de dressing: meng olie, azijn en honing en klop door elkaar met een vork. Giet dan over de sla.

4. Snijd of scheur de salieblaadjes in reepjes. Als de pasta gaar is, giet je deze af. Voeg daarna de boter en salie toe aan de tagliatelle en meng goed door elkaar. Bestrooi met wat zout en peper. Op je bord maak je de pasta af met wat parmezaanse kaas.

Serveer de pasta met de cherrytomaatjes erop en de salade erbij. Enjoy!

20150107_194721

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *