Veggie piri piri

Een maaltijdpakket van de Jumbo bleek zomaar de test ‘makkelijk, snel én smaakvol’ te doorstaan. Volgende keer maak ik zelf het sausje! (Hierbij alvast een inschatting van wat er in het zakje zat)

*Vanaf nu stop ik met bij alle recepten de toevoeging (v) te zetten voor veganistisch. In principe zijn alle nieuwe recepten op EAT voortaan vegan, tenzij anders vermeld.

Dit heb je nodig (voor 2-3 personen):

  • 200 gram rijst
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 2 pakken plantaardige kipstukjes (ik gebruik die van Vivera)
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 1/2 limoen
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 100 ml water

  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel oregano
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel gember
  • 1 laurierblaadje

  • zout en peper naar smaak
  • olie om in te bakken
  • evt rucola voor erbij

Zo doe je dat:

  1. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes van 1 cm.
  2. Verwijder de uiteinden van de courgette, halveer in de lengte en snijd in fijne halvemaantjes. Snijd de tomaten in blokjes van 1,5 cm. Rasp de schil van de limoen en pers de (halve) vrucht uit.
  3. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Verhit olie in een hapjes- of braadpan en bak de vegakip goudbruin. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak 4 minuten mee.
  5. Voeg daarna de courgette, tomatenpuree en alle kruiden toe. Meng door elkaar en bak nog 2 minuten mee.
  6. Voeg nu de tomaat en het water toe. Breng het gerecht aan de kook en laat onder een deksel 5 minuten zachtjes koken.
  7. Roer de rijst en het limoensap door het gerecht. Breng op smaak met zout & peper en garneer op tafel naar smaak met limoenrasp en rucola.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *