Meestal ben ik niet zo’n fan van slap wit casinobrood. Maar hey, af en toe is dat gewoon ontzettend lekker, zeker als je er tosti’s mee maakt. Gewone tosti’s? Nee, dan doen we het ook echt goed – op z’n Italiaans. Hoewel een echte Italiaan waarschijnlijk gruwelt bij pesto-uit-een-potje (en jij ook, als je eenmaal zelfgemaakte pesto hebt geproefd) is zo’n kant-en-klaar exemplaar wel erg makkelijk als je voor veel personen lunch wilt maken. The choice is yours! Kijk hier voor een recept voor verse pesto.
Tosti’s met mozzarella, tomaat en pesto
Voor 3-4 personen
- een halfje wit casinobrood
- 2 bollen mozzarella
- 4 tomaten
- een potje pesto
- zout en versgemalen zwarte peper
Ook nodig:
- tosti-ijzer
1. Snijd de mozzarella en de tomaten in plakjes. Besmeer de boterhammen aan twee kanten met een laagje pesto.
2. Beleg de helft van de boterhammen met tomaat en mozzarella. Doe de andere helft er bovenop.
3. Bak de tosti’s tot de kaas begint te sissen en het brood een mooi bruin korstje heeft.
Verdeel de tosti’s over je vrienden. Happy faces! Eet smakelijk! Oh, en pas op: warme tomaat is altijd erg heet…