Op warme zomerdagen snak ik altijd naar fris, licht voedsel. Tegelijkertijd draait mijn lichaam nog steeds op volle toeren en is het dus belangrijk om voldoende nieuwe energie binnen te krijgen. Deze salade is dan fantastisch. Na zo’n grote bak zit je gegarandeerd vol, maar niet op een lasagne-met-veel-kaas-manier.
De combinatie van ingrediënten heb ik stiekem een beetje gejat van Albert Heijn. Maar echt, hij smaakt veel lekkerder als je ‘m zelf maakt in plaats van kant-en-klaar uit het schap grist, en bovendien is het toch niet lekker eten uit zo’n plastic bak. Ook kun je naar hartelust extra’s toevoegen – walnoten bijvoorbeeld. Op en top healthy food!
Veldsla met geitenkaas, appel, zongedroogde tomaatjes en walnoten
Voor 1 persoon
- 75 gram zachte geitenkaas
- 50 gram veldsla
- 1 tomaat
- 1/4 komkommer
- 1/2 appel
- zongedroogde tomaatjes (naar smaak)
- walnoten (naar smaak)
- 50 gram pasta naar keuze (gezondere optie: glutenvrije of speltpasta!)
- Dressing: 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 ruime theelepel mosterd, 1 ruime theelepel honing –> mengen, klaar!
1. Kook de pasta. Maak intussen de rest:
2. Doe de veldsla in een slabak. Snijd de komkommer, tomaat en appel in blokjes en verdeel deze erover. Verkruimel ook de geitenkaas boven de salade.
3. Voeg nu walnoten en zongedroogde tomaatjes naar smaak toe. Maak de dressing.
4. Als de pasta klaar is, spoel je deze af onder koud water. Laat de pasta even afkoelen voor je ‘m over de salade doet. Schenk nu de dressing over het geheel en meng goed door elkaar.
Eet smakelijk!