Spinaziesalade met geitenkaas, walnoten en Crèma di Balsamico

Foto: Nathalie. Foto: Nathalie.

De combinatie van verse spinazie met zachte geitenkaas en zoet fruit is subliem. Deze salade smaakt dan ook heerlijk aan het einde van een warme zomerdag. Je kunt druiven of ananas gebruiken, net waar je zin in hebt. Appel smaakt trouwens vast ook prima. Serveer de salade met vers (meergranen) stokbrood. Een koud glas witte wijn is hierbij een aanrader!

Tip: AH heeft een erg lekker afbakbrood dat deels met zuurdesem is bereid (AH Excellent, 1,49 euro, kijk in het schap bij de afbakbroodjes).

Spinaziesalade met geitenkaas, walnoten en Crèma di Balsamico
Voor 2 personen

  • ca. 150 gram verse spinazie (of zoveel je wilt)
  • 150-200 gram verse geitenkaas met honing
  • paar handjes walnoten
  • tros druiven of 1/2 ananas 
  • Crèma di Balsamico (supermarkt, in de buurt van olijfolie & azijn)
  • (stok)brood naar keuze; licht zuurdesembrood en brood met veel pitten en zaden smaakt erg hier erg lekker bij

1. Doe de spinazie in een grote slakom en verkruimel de geitenkaas-honing erover. Als je zachte geitenkaas hebt zonder honing, kun je eerst wat honing over de geitenkaas druppelen. Rooster de walnoten zachtjes in een koekenpan, en laat ze daarna afkoelen op een bordje.

2. Bereid het fruit: was en pluk de druiven of schil de ananas, haal het hart eruit en snijd ‘m in blokjes. Verdeel ook het fruit over de salade. Ook de walnoten mogen er nu bij.

3. Verdeel wat drupjes Crèma di Balsamico over de salade. Als je een portie op je bord schept, kun je nog wat extra toevoegen naar smaak. De balsamicosiroop is erg sterk van smaak, wees hier dus voorzichtig mee.

Eet smakelijk!

IMAG2716

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *