Current favourite snack: tomaat met basilicum, olijfolie & balsamico

tomaatjes2

Meer dan eens kom ik pas halverwege de avond thuis en moet dan nog koken. Omdat een hongerige Suus + eveneens hongerige Tom + vermoeidheid + samen proberen te koken geen goede combinatie is, zorg ik dat er vaak tijdens het koken al iets te knabbelen is.

Maar ja, om nou elke dag een zak chips open te trekken… Daar word je op een gegeven moment ook niet meer blij van (ik niet althans). Op zoek naar lekkere doch makkelijke & enigszins gezonde alternatieven maakte ik laatst eens deze simpele tomatensalade als hapje.

En echt, jongens: Italy in a bowl. Zorg voor goed rijpe tomaten (ja zeg, komt ze mee aan, eind november ;-)) en goede kwaliteit olijfolie. Al werkt de extra vierge-olijfolie van de Jumbo best prima hoor.

In twee minuten klaar.

JE HEBT NODIG (voor 1-2 personen, afhankelijk van hoeveel honger je hebt)

  • 2-3 tomaten (ik eet zelf makkelijk 2 tomaten weg met deze combi, maar misschien is 1 voor jou voldoende)
  • Handje verse basilicumblaadjes (ik pluk voor 1 salade ongeveer 10 blaadjes van m’n plantje)
  • Extra vierge (!) olijfolie van goede kwaliteit
  • (Donkere) balsamico-azijn
  • Niet te vergeten: zeezout & zwarte peper uit de molen

ZO DOE JE DAT

Heel simpel: snijd de tomaten in partjes, doe ze in een kommetje. Besprenkel met een scheut olie en azijn (zeg ongeveer 1 eetlepel van beide). Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en meng door de salade. Bestrooi met zout en peper, pak een vork en EET ALLES OP.

tomaten2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *