Mijn definitie voor wat een makkelijke maaltijd is, is anders nu ik een kind heb. Sommige recepten op EAT die ik voorheen best ‘even’ doordeweeks maakte na een werkdag, vind ik nu te ingewikkeld. Ik zoek daarom ook naar nieuwe recepten die écht in een handomdraai op tafel staan.
Dit is er zo eentje. Enige nadeel: het is niet vegan, in de meeste gevulde pastasoorten zit iets van kaas en/of ei (in elk geval in de soorten die wij bij Hofweb bestellen). Jumbo heeft wel plantaardige girasoli met spinazie & cashew.
Voor 3-4 personen (grote eters):
- 3 pakken verse, gevulde pasta (à 200 gram) – bijvoorbeeld tortellini basilicum-pesto of de plantaardige verse pasta van Jumbo (zie hierboven)
- 3-4 courgettes
- 1 ui
- 1 pot pastasaus van 350-400 gram, bijvoorbeeld met oregano of basilicum
- evt. sla voor erbij
Zo doe je dat:
- Snipper de ui. Snijd de courgettes in halvemaantjes of kwarten. Verhit olijfolie in een grote koekenpan, fruit de ui kort en voeg de courgette toe. Bak de courgette op (middel)hoog vuur. Kan snel, maar hoe langer je ze laat bakken, hoe lekkerder!
- Als de courgette bijna klaar is: voeg de pot tomatensaus toe en verwarm op lager vuur mee.
- Kook intussen een pan water. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing (meestal 2-4 min) en giet af.
Serveer de verse pasta met courgette en sla. Maak de sla evt. nog aan met lekkere olijfolie & balsamico-azijn. Tip: scheutje olijfolie over de pasta is ook heerlijk!