Zelf muesli maken

…ja, want da’s dus eigenlijk heel makkelijk. Okay, natuurlijk is het meer moeite dan naar de supermarkt gaan en een pak granola halen. Maar ja, ik moest toch een keer wat doen met al die potjes en bakjes vol noten en zaden die nu al een hele tijd in mijn keukenkastjes staan.

Je hebt nodig:

  • Havermout (een pak van 500g, als dat op je bakplaat past – ik gebruikte iets minder, zeg 350g)
  • Paar eetlepels kokosolie, gesmolten in de magnetron of in een pannetje
  • 40-50 ml ahornsiroop
  • Zonnebloempitten
  • Noten naar keuze: amandelen, walnoten, hazelnoten of een combinatie
  • Kokosrasp
  • Lijnzaad
  • Gedroogd fruit: abrikoos, rozijn, vijg of een combinatie

1. Leg bakpapier op de bakplaat (of gebruik een braadslede/grote ovenschaal). Schep de havermout en alle noten en zaden erop. Het fruit houd je apart.

2. Giet kokosolie en ahornsiroop over de muesli.

3. Rooster het ca. 20-30 minuten (goed in de gaten houden, hangt van je oven af!!) in het midden van de oven, op 200 graden. Schep de muesli ongeveer elke 5-10 minuten even om.

4. Zodra de muesli uit de oven komt, doe je het gedroogde fruit erbij.

Laat afkoelen en doe in een pot. Lekker met (soja)yoghurt of (plantaardige) melk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *